Reisverslagen
(15) De laatste dagen (of) Viagramassage. - 19 december 2010
Thailand was precies wat we ervan verwacht hadden en tegelijkertijd viel het ons mee. Het is een vakantieland voor dikke, vatsige, lelijke, simpele mensen van een bedenkelijke sociale klasse. We voelden ons er direct thuis. ...Lees meer (3 reacties)

(14) Brrrrrrrma - 28 november 2010
..en dan moet je je voorstellen dat er zeker 10 mensen op het dak van de stellage zaten, dat er een stuk of 8 hingen aan de reling van de stellage en dat er ook nog voor twee vrachtwagens vol aan lading mee ging. Het eerste deel van de rit zaten we opgevouwen naast de chauffeur en elke keer als hij terugschakelde naar z'n twee kreeg ik de pook tegen mijn kloten ...Lees meer (6 reacties)

(13) Even in Birma - 22 november 2010
Wat we niet zouden doen hebben we toch gedaan, we zitten in Myanmar, beter bekend als Birma. Het is hier ongelofeloos fantastisch leuk, de mensen dan met name...Lees meer (0 reacties)

(12) Life has no Ctrl-Z - 9 november 2010
De busrit verder is vrij verschrikkelijk, met name door het oordovende geluid van de TV die continu Chinese vechtfilms uitzendt. Maar het is een relatief kort ritje, slechts vijf uurtjes ...Lees meer (6 reacties)

(11) Waar een wil is, is een zandweg! - 25 oktober 2010
Het stamhoofd keek ons aan, wij keken hem aan en verder was er stilte. Ongemakkelijke, schuiven-op-je-stoel-stilte. Een bakje thee, thank you, en weer stilte. De slaapplek werd ons aangewezen. Waar we bang voor waren werd werkelijkheid. ...Lees meer (6 reacties)

(10) Terugblik (of) Gevraagd. - 14 oktober 2010
Zo zijn we nu aangekomen in een dorp aan de rivier met een onuitspreekbare naam. Probeer het zelf: Muang Ngoi Neua. Om hier te komen hebben we 6 uur in een (vrij luxe) minibus gezeten, daarna een uurtje achterin een vrachtwagentje ... ...Lees meer (26 reacties)

(9) Een fotoverhaal van Noord Vietnam naar Laos - 8 oktober 2010
Ik schreef in mijn laatste blog iets over de Vietnam koffie waar we helemaal verslaafd aan geraakt zijn en deze eerste foto geeft dit weer. Wanneer de koffie uitgedruppeld is, donder je het ijs uit het andere glas erin ...Lees meer (2 reacties)

(8) Hiep Hoi An - 24 september 2010
Ok. Ik weet dat het irritant is, om elke keer te lezen over hoe geweldig leuk we het hebben en hoe fantastisch de plekken zijn die we bezoeken. Dus: Saigon is een drukke warme onaantrekkelijke stad. Het is een stad die we absoluut niet zullen missen, noch waar we warme herinneringen aan hebben. ...Lees meer (10 reacties)

(7) Lopen zonder je voeten te bewegen. - 14 september 2010
Ik heb een maatpak laten maken! En ook een overhemd op maat. Leonie ook van alles laten maken. Vandaag gaan we ze ophalen. Het is Sinterklaas. In september! ...Lees meer (5 reacties)

(6) Met een kapotte laptop in paradijs. - 6 september 2010
Ik had al een verhaal af. Ik had geschreven over Ubud en hoe fijn we het er hadden. Ik had geschreven over de helse tocht door Sulawesi richting de Togian Islands . Ik had de eilandengroep omschreven in prachtige woorden en bijvoegelijke naamwoorden gebruikt zoals ‘pristien’ en ‘pittoresk’. ...Lees meer (5 reacties)

(5) Kotsen op een hurktoilet. - 16 augustus 2010
Ik hoor steeds wat geluiden uit onze prullenbak komen en ben aan het raden wat voor beest er aan het dineren is. A) een kakkerlak, b) een gekko of c) een kleine rat. Ik hoop op b), vermoed dat het a) is en moet niet denken aan c). ...Lees meer (11 reacties)

(4)Vervelend een tropisch eiland - 8 augustus 2010
Voor de mensen die Helprich niet kennen, tja, hoe kan ik hem in een zin omschrijven? Helprich is een knappe dertiger, charmant, relaxed en een gevaar voor alle vrouwen van boven de 17. ...Lees meer (11 reacties)

(3) Spelling Bee or The Friendship Test - 29 juli 2010
Even later stapt een Chinese man van middelbare leeftijd op ons af en doet een graai naar mijn daypack. De taxichauffeur is gearriveerd, of de dieven zijn tegenwoordig wel erg brutaal. ...Lees meer (7 reacties)

(2) korte verhalen - 17 juli 2010
Een bepaalde vriendin van Leonie noemt vrouwen gekleed in burka : ‘Zwarte raven’. Op ons vakantieplekje zijn heel wat raven neergestreken. Vergezeld met manlief die het niet zo nauw neemt met klederdracht. ...Lees meer (4 reacties)

(1) De reis naar Langkawi - 13 juli 2010
Onze reis begint met twee heldinnen in een Opel Corsa die ons op zaterdagochtend ophaalden. Met Renate (annex Foekse) en Marloes (annex Loes) en Leonie en ik en 2 backbacks en 2 daypacks was de Corsa tot de nok toe gevuld. ‘DJ, wil jij rijden?’ ‘Jaaaaahhh’. ...Lees meer (7 reacties)

(0) Daaaaaaaaaaggggggg!!!!! - 3 juli 2010
Twee kratten bier. Genoeg? De discussie in de Albert Heijn was kort maar krachtig: "als het op is, is het op!" Dat zelfde gold voor de vijf flessen rosé....(Uitzwaaifeest en opstart verhaal) ...Lees meer (11 reacties)