Volgend jaar. - 22 augustus 2008
Ik weet het niet hoor, maar volgens mij is het hele beoordelingsstelsel op werk een grote wasse neus. Wat je ook doet, je krijgt toch wel een 'goed'. (hahaha, dat rijmt). Slechts bij hoge uitzondering en bij de gratie gods kun je in aanmerking komen voor een uitstekende beoordeling (en dus een echte loonsverhoging). Over de onvoldoendes maar niet te reppen.

Zo sprak ik laatst iemand die een uitstekende beoordeling kreeg. Hij zag er slecht uit. Laveloos, met bloeddoorlopen ogen en hij keek constant wat nerveus om zich heen. Zijn verhaal? Drie collega's waren zogezegd overspannen en hij was niet te beroerd geweest om hun lessen over te nemen. Dat combineerde hij met het voorzitterschap van de deelraad en hoofd van zijn sectie. Daarnaast was hij gevraagd als voorzitter van een projectgroepje dat iets met vraagsturing te maken had. In de avonduren en weekenden deed hij zijn masters en ontwikkelde hij twee nieuwe minoren (die vervolgens door gebrek aan interesse niet doorgingen). Halverewege het semester vroeg zijn vrouw een scheiding aan. Zijn drie kinderen mocht hij eens in de drie weken zien. Hij woont momenteel ergens in een flatje in Holterbroek, samen met 2 Polen die hem de hele nacht wakker houden met drankspelletjes. Maar, on the bright site, hij heeft dus wel 7% salarisverhoging gekregen!

Toen in hem vroeg wat hij met de extra centjes ging doen keek hij me met een schuin hoofd aan en viel toen huilend in mijn armen. Ik heb hem moeten afgeven aan de broeders van de Riagg Stichting.

Hij was een van de happy few die het gehaald hebben, een van de weinigen die zijn doorgedrongen tot de club van 'twee keer 3 procent!'. Ik ben blij voor hem. Want het kan natuurlijk slechter. Dan werk je jezelf helemaal het leplazerus, uit de naad, in het zweet (je kent dat wel) en dan zegt je baas/leidinggevende : Nou, dat heb je lekker GOED gedaan. Bedankt. Fijne zomer. En dan rol je even met je ogen en dan denk je WTF? Hoe zit dat met mijn 'uitstekende performance?' Maar dan zijn er altijd die verlossende zoethoudertjes van de baas: wellicht volgend jaar jongen, wellicht volgend jaar.


keflex without a doctor's prescription - 6 april 2020
keflex without a doctor's prescription


azithromycin 250 - 9 april 2020
azithromycin 250


Plaats een reactie
Naam:
Code: Vul deze 4 cijfers in bij Code.
Reactie: