Studie - 20 januari 2009
Ik ben dus aan de studie. Ik heb geen flauw idee hoe ik hier een geinige column uit moet halen. Ik heb nergens meer tijd voor dan eten, slapen en werken, meestal in een soort van combinatie. Ik lig onder mijn bureau te snurken terwijl mijn collega’s naar me kijken. Een halve boterham naast me op de grond. Ik kom thuis, werp mijn juk af en duik direct in de boeken. Een vriend belt me, ik druk hem weg. Mijn ouders voor de deur, ik sluit de gordijnen. Hagelslag op, ik eet wel pindakaas.

Hoe anders was dat toen ik jong was. De HAVO tijd was een soort van hele lange vakantie, waarbij ik regelmatig met makkers in een soort van kroeg zat waar geen alcohol werd geschonken. ‘Klaslokaal’, begreep ik later. Daar stond dan een man of een vrouw wat te babbelen en ik herinner me nog wel dat ik hun lippen zag bewegen. Alsof ze me wat wilden vertellen. Geinig, dacht ik, ik zal een keertje luisteren naar wat ze te zeggen hebben. Daar ging na een minuut of vijf ook wel de lol vanaf. Iets met neutronen, positief geladen deeltjes die dan negatieve ionen enz. Waarom had ik dit vak ook al weer gekozen. Oja, het was dit of Frans. En de lerares die Frans gaf was net zo verschrikkelijk als het vak zelf.

Ze wilde dus in het Frans aangesproken worden, maar dat vertikte ik want ik kon geen Frans spreken. We waren in de leeftijd dat, als je iets verkeerds zei, je zo ongenadig hard werd afgestraft door je klasgenoten dat je de traumahelikopter op het dak van de school kon horen landen. ‘Ferme la porte s’il vous pla(i met dakje)t monsieur Durieux’, vroeg ze dan en ik keek dan eerst naar haar, daarna in de verwachtingsvolle ogen van 30 klasgenoten en pakte vervolgens onverstoord mijn tas uit. Ze herhaalde dit tot vervelens toe, waarbij ik tot de ontdekking kwam dat er in de Taal der Liefde ook gewoon ruimte was voor ouderwetse irritatie. Uiteindelijk werd ze echt nijdig en siste ze: ‘Of je de deur even wilt dichtdoen, Dirk Jan’. ‘Oooh, zeg dat dan’, mompelde ik. We zijn later geen penvrienden geworden.

Kom ik moet weer aan de studie. Nog maar 1 jaar, 11 maanden en 29 dagen. Dat is, als ik er even tempo achter zet. Anders duurt het ex-po-nen-tieel langer. En met dit 3 keer letterwaardewoord sluit ik deze column."gekke oma Belgie" - 22 februari 2009
Even vlug...........want ik wil je niet van je studie afhouden!
Wat studeer je???


Dirk Jan - 22 februari 2009
Ha Heleentje,
Ik studeer Master of Business Administration. Oeffff. moeilijk maar interessant.
Ga nu weer verder met Mintzberg.


Henk - 26 februari 2009
Toch jammer dat je blijkbaar door je studie minder tijd hebt om columns te schrijven


Marieke - 28 februari 2009
Mintzberg: organisatiestructuren ofzo toch?


Marleen - 26 maart 2009
lief...

wanneer doe je weer ns een nieuwe column? zelfs de meiden uit mijn team beginnen er al bij mij naar te vragen
gekke oma België - 4 oktober 2009
Nog maar weer eens ............MBA-studie; probeer eens dit boek te lezen, zal een welkome aanvulling zijn voor je studie (denk ik)
“Eckart’s Notes”
Tussen 2 () Jammer dat ik te ver weg woon, anders ging ik een rijsttafel voor jullie koken. Wij
(Mijn overleden echtgenoot, /afkomstig uit Indonesië/ hadden nl een Indonesisch restaurant in Spanje) Gr. Heleen(tje)clomid online cheap - 6 december 2020
clomid online cheap


azithromycin 500 mg - 31 augustus 2020
azithromycin 500 mg


Plaats een reactie
Naam:
Code: Vul deze 4 cijfers in bij Code.
Reactie: