Kusjes (van okt. 2003) - 7 december 2008
Hoevaak lees je niet, aan het einde van een brief, email of SMS: kusjes en vervolgens de naam van de afzender. Vrouwen doen dat. En ik begrijp het niet. Goede (platonische) vriendinnen van mij, sturen mij continu deze prikkelende briefeinden. Kus…kus…..kus…. kus… Het dreunt in mijn hoofd. Het gekke is, er wordt NOOIT gezoend. Kus is een synoniem voor ik vind je leuk maar niet leuk genoeg, dus daarom schrijf ik KUS in plaats dat ik ze je geef. Oftewel het is weer zo’n manipulatief spelletje dat handig gespeeld wordt door menig vrouw. Ze hadden de brief voor hetzelfde geld anders kunnen eindigen.
Enige voorbeelden:
- we zullen nooit zoenen, toch liefs…Anja.
- een ferme handdruk bij ons wederzien… Anja
- je blijft mijn favoriete schouder om op te huilen (leuke dingen doe ik met anderen0… Anja.

Toch zou het vreemd zijn, als je op een zondagmiddag je fiets pakt en naar het huis van Anja fietst, aanbelt en haar vervolgens vol op de bek zou pakken. Ik zie het zo voor me, de speekselspetters vliegen in het rond terwijl ze wild met haar armen zwaait. De buurvrouw, die op dat moment plantjes water geeft, morst op haar vensterbankkleedje bij het zien van het schouwspel aan de overkant. Wannneer Anja zich uiteindelijk uit jouw greep heeft losgemaakt en vraagt waar je in vredesnaam mee bezig bent, dan pak je heel cool een stapels geprinte e-mails, waar in het geel gearceerd staat: kusjes Anja.
“Ik kwam even incasseren.”

Ophouden met die rare dubbelzinnige praat. Of je wilt echt met iemand een potje zoenen of je wilt het niet. Maar je gaat dus niet praten over kusjes, zoentjes, knuffels, hugs of XXXjes (MAVO 2) als je niet van plan bent om daad bij het woord te voegen. Want als dit al niet echt is, wat is er dan nog wel echt in de wereld! Zeggen wat je meent, en menen wat je zegt. Niet eromheen draaien, recht voor z’n raap!
Tot later.

Tongzoen,

Dirk Jan.zwager 1 - 10 december 2008
keb beeld. Aanvang brieven niet net zo?
Beste Dirk.........Ingrid - 12 december 2008
En waar kan ik die tongzoen incasseren? ;-)


Marleen - 11 januari 2009
Neem van mij aan....
Mannen doen het zeker net zo vaak, zeker in de afsluiting van een sms.
Ben ervaringsdeskundige, maar dat er dan daad bij het woord gevoegd wordt? Net zo weinig als bij jouw (platonische) vriendinnen.
Afsluiten met: groetjes... wat zegt dat dan?

Heb vanavond ook geprobeerd te incasseren, wat bleek... kreeg heus wel een zoen.
zouden ze niet gewoon dat vriendschappelijke gebaar kunnen bedoelen? Misschien moet jij ook maar ns proberen te incasseren...
dan komt de ware aard van de x wel naar boven.
succes!


Ron - 27 mei 2010
Geweldig!


Plaats een reactie
Naam:
Code: Vul deze 4 cijfers in bij Code.
Reactie: