Enquêtemoe - 22 augustus 2008
Ok, ik ben een beetje enquête-moe. Ik heb de afgelopen maanden honderden enquêtes ingevuld met uiteenlopende onderwerpen.

De kroon van onzinnige enquêtes lag onlangs bij mij thuis op de deurmat. Het doel van dit onderzoek was: ‘...signaleren van beginnende psychische klachten en beginnende alcoholafhankelijkheid,...” (zozo) De enquête begon onschuldig maar het werd al snel interessanter. Rookt u nu? Zo ja hoeveel? Sociaal of neurotisch? Over de longen? Etcetera.
Toen was de drank aan de beurt. Hoeveel ik dan dronk, of ik het lekker vond. Of ik regelmatig in 1 keer het glas achterover sloeg. Of ik dit in teamverband deed. Of ik het gevoel had dat ik dat deed vanuit een peer-pressure situatie. Of ik wel de juiste vrienden had. Ik moet bij zulke vragen altijd even ontspannen dus schonk ik mijzelf een groot glas Johnny Walker in, zegmaar de ranja onder de whisky’s.

De volgende vraag verraste zelfs mij: “Hoe vaak heeft u het afgelopen jaar de behoefte gehad om ’s ochtends eerst alcohol te drinken om (weer) op gang te komen na overmatig drankgebruik’ . Ik wist niets van alcohol in de ochtend. Ik wist van ibuprofen 600 milligram en drie grote glazen water. Ik wist van lang douchen en sterke koffie. Ik wist van een stevig ontbijt met spek en eieren. Ik wist van weinig licht en nog minder geluid. Ik wist van ‘het eruit zweten’. Maar niemand had mij ooit verteld over dat -’s ochtends alcohol drinken om weer op gang te komen-

Nu ben ik nieuwsgierig aangelegd en ik schrijf dit terwijl ik mijn tweede glas ranja inschenk. Ik zwabber dadelijk naar mijn bank en het kan zo zijn dat ik daar mijn derde en vierde glas ranja achterover sla. Maar…ik laat een flinke bodem in de fles zitten voor morgenvroeg. Wie weet werkt het!

(de enquête is echt, de vragen die in deze column staan, zijn deels verzonnen).job - 24 augustus 2008
ja! het werkt echt (hik)


Mika - 23 oktober 2008
Een glimlachje vanaf St. Maarten. Fijn je stories weer eens te lezen!
Ik blog en fotografeer alleen op Hyves!
Keep in touch!


viagra side effects - 6 maart 2020
whoah this weblog is wonderful i love reading your posts.

Stay up the great work! You recognize, a lot of people are hunting around for this
info, you could aid them greatly.


Plaats een reactie
Naam:
Code: Vul deze 4 cijfers in bij Code.
Reactie: