Verliefd - 9 november 2009
Ik ben verliefd. En ik kwam daar achter toen ik met een doos tampons in de supermarkt stond. Ik gebruik zelf al jaren geen tampons meer en wist ook eigenlijk niet wat die tampons in mijn hand deden. Ik wist niet eens of het meisje waar ik verliefd op ben geworden tampons gebruikt of dat andere.

Waar ik ook achter kwam was dat mijn hagelslag op was. Want ze wilde een boterham met hagelslag wat uiteindelijk een boterham met jam werd. Maar jam is geen hagelslag en voor mijn liefje niets dan het beste, dus ik naar de hagelslagafdeling. Overigens, bij mijn Super de Boer geen kinderachtige afdeling. De Venz pure hagelslag verdween als eerste in mijn mandje. Daarna volgde de variant met melk, direct opgevolgd door chocoladevlokken puur en melk, Duo Penotti en tenslotte een pot chocoladepasta met stukjes hazelnoot. Zo ging dat nog een tijdje door.

Eén mandje werden er twee...drie...vier... en even later duwde ik een lange stoet met mandjes door de Super. De producten die even later van de lopende band afronden kwamen mij in geheel niet bekend voor. Wist ik veel dat pomelo een kruising is tussen een grapefruit en een pompelmoes. Ik weet niet eens wat pompelmoes is.

‘Tweehonderd-achtentwintig-euro-vierendertig, meneer’, lachte het meisje achter de kassa naar mij. En ik glimlachte voluit terug en gaf haar wat geld. Het bleef even stil totdat de meneer achter mij kuchte. Het briefje van 10 euro dat ik haar had gegeven was blijkbaar niet genoeg. Pinnen dan. Iets met een bankpasje en 4 nummers. Twee keer verkeerde nummer ingetoets. Het meisje lachte niet meer en ik voelde het karretje van de meneer tegen mijn billen drukken. Ik vond het allemaal fantastisch.

Thuis gekomen wist ik weer waarom ik naar de supermarkt moest. Mijn koffiemelk was op. Ik hoop dat lactosevrije sojamelk van handgeplukte bonen uit Bolivia mét EKO-keurmerk, ook voldoet.zwager 1 - 11 september 2009
Zo ken ik je weer.


gekke oma - 11 september 2010
en vandaag is het weer 11 september.............en ik maar steeds "loeren" of je weer iets had geschreven. Nee dus.
Maak je niets spannends meer mee of zo?? Echter JIJ kon ook uit iets onbenulligs een prachtig verhaal neerzetten.
Groeten vanuit een momenteel ZONNIG Belgenland.


gekke oma - 23 december 2010
...........en IK maar wachten, geen tijd is geen excuus!
Shalom vanuit het besneeuwde land van melk en honing.


Gerjo - 5 april 2011
Hallo DJ,

Welkom in Leeuwarden; geweldige columns ;-)


Plaats een reactie
Naam:
Code: Vul deze 4 cijfers in bij Code.
Reactie: