Exit zin - 3 december 2008
Er zijn dagen dat ik denk: ‘Nou, ik hoop niet dat ik dè ex tegenkom.’ En mijn gedachten zijn mijn hersenpan nog niet uit of waar loop ik tegenaan… m’n ex. Gegarandeerd. En natuurlijk heeft zij mijn gedachten gelezen want dat kunnen ex-vriendinnen heel goed. Ik ben immers een open boek.

‘Hoi hoe is het?’
‘Goed’, zegt ze. En ze kijkt er heel overtuigend bij. Alsof ze de indruk wil wekken dat het echt goed met haar gaat. Goed in de zin van fantastisch, geweldig, kon-niet-beter, helemaal-in-mijn-sas, nopjes, nog-nooit-zo-goed … je kent dat wel. Ze eindigt met een voldane glimlach op haar gezicht.

‘Oja?’, zeg ik, want zij is immers ook een open boek.
‘Uuh… jaha!’
‘Nou, mooi.’
Ik wil weglopen maar mijn benen verplaatsen zich niet, dus blijf ik staan.
‘Ik zag je laatst nog.’
‘Ja ik jou ook.’
(stilte)

In mijn geheugen zoek ik naar een passend exit-zin. Ik kom niet verder dan ‘Ik moet helaas verder want ik moet nog even …’ Tja. Even wat? Even extreem mijn planten water geven? Even met spoed mijn moeder bellen? Even mijn was in de droger stoppen? Verzin het maar! Ik ben blanco. Black-out. Mond vol tanden. (gedenkwaardige gebeurtenis).

‘Hoe is het met jou dan?’
‘Druk.’, zeg ik resoluut en in gedachte maak ik een bruggetje voor mijn exit-zin. Druk, dus geen tijd voor lummelarij, prietpraat of ouwe koeien. Druk, maar ja …waarmee? Vicieuze cirkel dus.
(stilte)

‘Maarre, hoe is het met jou dan?’. De woorden stromen onbewust mijn mond uit en pas als ik ben uitgesproken realiseer ik dat ik haar dat 40 seconden ook al heb gevraagd. Sterk Dirk Jan, heel sterk! (Ik kan mezelf mentaal goed afrossen). Ik hoop dat zij het niet door heeft. Ik hoop verkeerd want ze kijkt me met spleetoogjes aan en zegt:

‘GOED!!!!! HET GAAT GOED MET MIJ!!!’ Ze spreekt duidelijk met hoofdletters.
Ik besluit de deja-vu dan maar af te maken en zeg
‘Oja? Nou, mooi!’
(stilte)

‘Ik denk dat we elkaar niet veel te vertellen hebben’ zegt ze en ze draait zich om. Ik blijf jaloers achter. Wat een prachtige exit-zin.zwager 1 - 3 december 2008
ja, en toen??????

stilte?????

morgen deel 2????????


champagne - 4 december 2008
Tja, zo gaat dat meestal met exen. In gedachten maak je vooraf de mooiste zinnen, zie je er natúúrlijk stralend uit op het moment van ontmoeten en laat je die ander zien wat hij/zij nu mist...

In werkelijkheid gaat het meer zoals jij nu beschreven hebt. Haar exit-zin was inderdaad sterk. 1-0 voor ex.


hanne - 4 december 2008
ha Tneve Kuel!

Wat een prachtige stukjes schrijf je toch. K moet altijd zo lachen!Maar nu n beetje huilen, is ook wel ns goed. Bedankt.
Liefs, Hanne


Leine - 5 december 2008
Geestig. En rauw. Ik ben zo'n (klein) exje van DJ. Grappig dat ie/jij in al die jaren weinig is veranderd. Maar juist dus ook leuk. Moedig voorwaarts met die columns. X.


Plaats een reactie
Naam:
Code: Vul deze 4 cijfers in bij Code.
Reactie: